Zonneboilers

Een zonneboiler ook wel zonthermische systeem genoemd haalt door middel van een collector op het dak warmte uit zonlicht en verwarmt daarmee het kraanwater. Een zonneboiler werkt niet alleen bij een zonnige dag, ook bij een bewolkte hemel zorgt het voor warmwater. Wanneer het water toch onvoldoende is opgewarmd, dan stookt de cv-ketel bij. Zonneboilers zijn uitontwikkelde, betrouwbare en comfortabele systemen die zich al geruime tijd hebben bewezen, de techniek is eenvoudig en onderhoudsarm.

Opbrengst
Een zonneboiler levert ongeveer 50% besparing op uw jaarlijkse energiekosten voor warmwater. Omdat het systeem al functioneert bij het kleinste zonnetje levert het elke dag rendement op.
Door de diverse subsidieregelingen worden zonneboilers een betaalbare investering, daarom is de  aanschaf van een zonneboiler nu nog aantrekkelijker, Tevens geeft de collector op het dak een duurzaam karakter aan uw woning. Wat dus de waarde van uw woning verhoogd!

Milieu en klimaat
Bij de opwekking van warmwater uit een zonneboiler komt geen broeikasgas vrij. Voor een gemiddeld gezin levert  dit snel een CO2 reductie op van 50% op uw warmwaterverbruik en dus een besparing van 200m3 aardgas per jaar. Met deze reductie voldoet u ruimschoots aan de Europese doelstellingen. Zo verbeteren Thermoinstall zonneboilers het klimaat voor u en voor uw kinderen. Zonneboilers hebben ook een gunstige invloed op uw energielabel, hierdoor kunt u in aanmerking komen voor een klimaathypotheek.

Zonneboilers
Welke type zonneboiler voor u geschikt is, hangt af van uw verbruik en beschikbare ruimte.
Wij selecteren en ontwerpen voor uw situatie, het systeem met de hoogste opbrengst en betrouwbaarheid tegen de beste prijs.

Kortom een zonneboiler is een duurzame en betrouwbare warmwater oplossing tegen een betaalbare investering.