Zonnestroom

Met zonnestroom panelen ook wel PV-panelen genoemd wordt zonlicht rechtstreeks in elektriciteit omgezet. De elektriciteit wordt via een inverter aan uw eigen elektriciteitsnet teruggeleverd. De verbruiksmeter van uw energieleverancier kan zelfs terug draaien. Een gegarandeerde besparing op uw energierekening dus. Verder wordt u minder afhankelijk van de alsmaar stijgende energieprijzen.

Opbrengst
De opbrengst van een zonnestroomsyteem hangt af van de hoeveelheid zonnestraling. De instraling is afhankelijk van oriëntatie en hellingshoek van de panelen. Het vermogen dat zonnestroom panelen kunnen leveren wordt uitgedrukt in Wp (Watt-piek). Een Luijten Verwarming zonnestroompaneel kan 250 Wp opleveren. Voor 6 zonnestroompanelen is de opbrengst 1275 kWh. Bij een prijs van € 0,25 per kWh levert dit een besparing op van €320,- per jaar. Tevens is de energieleverancier vanaf 1 juli 2013 wettelijk verplicht het volledige particulieren eigengebruik te salderen

Milieu en klimaat
Bij de opwek van elektriciteit uit zonnestroomsytemen komt geen CO2 uitstoot vrij. Voor een gemiddeld gezin met 6 panelen levert dit snel een CO2 reductie op van 30%. Met deze reductie voldoet u ruimschoots aan de Europese doelstellingen. Zo verbeteren Luijten Verwarming zonnestroomsystemen het klimaat voor u en voor u kinderen. Onze zonnetroomsystemen hebben ook een gunstige invloed op uw energielabel, hierdoor kunt u in aanmerking komen voor een klimaathypotheek.

Zonnepanelen
Onze panelen zijn een combinatie van betrouwbaarheid, maximale opbrengst, kostprijs en levensduur. Door onze kennis kunnen wij gebruik maken van de laatste stand van techniek, en voor uw situatie de juiste configuratie samenstellen. Luijten Verwarming maakt alleen gebruik van hoogwaardige materialen van uitstekende kwaliteit. Onze vakkundige installatie en nazorg staat garant voor en goed functionerend systeem.
Kortom onze zonnestroompanelen zijn goed voor het milieu, een goede investering die zich zelf terugverdient, betrouwbaar en leuk om te hebben.