(0180) 66 41 41 info@luijtenverwarming.nl

Al decennia lang zijn de familie Luijten en Lekkerkerk aan elkaar verbonden. Cees Luijten voetbalde er vele seizoenen lang, fungeerde met zijn bedrijf Klimakon als sponsor en is heden ten dage nog altijd actief binnen de sponsorcommissie. Zoon Patrick Luijten bracht een deel van zijn jeugd door op het Lekkerkerkse gras en is inmiddels alweer een jaar of veertien businessclublid met Luijten Verwarming en Installatietechniek gespecialiseerde onderneming Luijten.

“Hoewel ik opgeroeide met de voetbalvereniging en wat jaren in de jeugd heb gespeeld, was ik toch meer een volleyballer”, duikt Patrick Luijten terug in de tijd. “Binnen sporten vond ik leuker dan buiten én het volleybalteam waar ik deel van uitmaakte was een echte vriendenploeg. We hebben met elkaar een geweldige tijd gehad. Na de fusie tussen VC Lekkerkerk en VOY zijn we er mee gestopt. Dat is nu een jaar of zeven geleden. Neemt niet weg dat ik nog regelmatig moet glimlachen als de herinneringen naar boven komen.”

Op ‘de voetbal’ komt Patrick Luijten vooral als er activiteiten van de businessclub of ‘de Vrienden van vv Lekkerkerk’ op het programma staan. “Bij de jaarlijkse excursie van de businessclub ben ik altijd van de partij”, vertelt hij. “Ik die het als pure ontspanning met allemaal aardige mensen om me heen. Lekker met elkaar praten, een hapje en een drankje er bij. Puur genieten. Daarnaast sponsoren we met plezier activiteiten voor de jeugd, zoals afgelopen voorjaar het Luijten Voetbalfestival. Het is voor kinderen van groot belang dat ze aan sport doen, lekker bewegen; zéker na de voorbije twee jaar waarin vanwege corona veel niet mogelijk was. Met ons bedrijf zijn we sowieso als sponsor flink actief bij en rondom sportverenigingen. Zo zijn we hoofdsponsor van gymnastiekvereniging KdO, sponsoren we voetbalclubs als Spirit, Ammerstol , Dilettant en Spartaan’20, Tennis Club Lekkerkerk, De Waardrenner, biljartvereniging Amstelbron en Jeu de Boules Vereniging Lekkerkerk. Daarnaast organiseren we op 11 juni aanstaande een toerfietsevenement onder de naam ‘Luijten Omloop van de Krimpenerwaard’. De inschrijvingen lopen al heel aardig. Het inschrijfgeld (15 euro pp, red.) gaat rechtstreeks naar Giro 555 voor Oekraïne.”

Patrick Luijten groeide op met het bedrijf van zijn vader, ging er na zijn middelbare schooltijd werken als cv-monteur en begon na het beëindigen van Klimakon voor zichzelf in de verwarmingsbranche. In 2008 startte hij zijn onderneming Luijten Verwarming, gespecialiseerd in cv-ketel vervanging, – reparatie en -onderhoud. Vijf jaar later breidde het bedrijf uit met een installatietak: Luijten Installatietechniek.

Beide bedrijven gingen na verloop van tijd over naar een nieuw gezamenlijk pand aan de verlengde Luiijtenstraat. “De ontwikkelingen op onze vakgebieden gaan snel”, weet Patrick Luijten, die samen met Martin Kaman de leiding heeft over Luijten. “En wij zijn daar in meegegaan. ‘Duurzaam’ is het nieuwe sleutelwoord. We hebben van meet af aan gezien dat we op de rijdende trein moesten springen en ons aan dienden te passen aan de nieuwe en toekomstige eisen op het terrein van verwarmen en installatietechniek. Dat vergde nogal wat. Cursussen, opleidingen, bijscholing et cetera. Maar we zijn er in geslaagd om ‘vóór in het peloton’ terecht te komen qua kennis en vaardigheid. Het is mooi om te zien dat die kwaliteiten erkent worden door overheden, de aannemingswereld en particulieren. We worden veelvuldig ingeschakeld voor advisering. Dat leidt vaak tot de aanleg van systemen en de opdracht om vraagstukken op te lossen.”

Als geen ander weet Luijten dat zeker ook in de particuliere markt veel vragen leven over welke verwarmingsvorm passend en haalbaar is met het oog op de toekomst. “Dat is één van de redenen waarom we onze showroom hebben ingericht als ‘Energieloket voor de Krimpenerwaard’. Iedereen is er welkom om zich uitgebreid en geheel vrijblijvend te laten informeren over alle mogelijkheden op verwarmingsgebied. Een telefoontje naar 0180-664141 is genoeg om een afspraak te maken.”