(0180) 66 41 41 info@luijtenverwarming.nl

Waarom Den Dunnen Bouw & Ontwikkeling en Luijten het zo goed met elkaar kunnen vinden? Arie Blokland, samen met John den Dunnen directeur van de in Hardinxveld-Giessendam gevestigde onderneming heeft niet lang nodig om een antwoord op die vraag te vinden.

“Ik denk dat we gelijkgestemde bedrijven zijn,”, zegt hij. “Dan doel ik niet alleen op kwaliteit, maar zeker ook op mentaliteit. Luijten is afkomstig uit de Krimpenerwaard, wij uit de Alblasserwaard; twee gebieden met dezelfde instelling. Geen mooie praatjes, eerlijk met elkaar omgaan, goed werk leveren en afspraken nakomen; dat zijn een aantal gemeenschappelijke pijlers die we in elkaar herkennen.”

Den Dunnen Bouw & Ontwikkeling bestaat inmiddels zo’n 35 jaar. “Het is van origine een familiebedrijf door de heer Den Dunnen,” vertelt arie Blokland. “In 2018 hebben diens zoon John en ik de onderneming overgenomen. “ik werkte voorheen bij een ander familiebedrijf in de regio, maar was toe aan iets nieuws. Meer verantwoordelijkheid ook. Precies in die periode werd ik benaderd door de heer Den Dunnen senior. Hij vertelde me dat hij uit de zaak zou gaan en zijn zoon John het wel wilde overnemen, maar niet alléén. De vraag of ik met John samen de directie zou willen gaan voeren kwam er meteen achter aan. Ik was direct enthousiast. Zo zijn we met elkaar in zee gegaan. Geen moment spijt van gehad.”

Den Dunnen Bouw & Ontwikkeling is bouwend en ontwikkelend actief in een straal van zo’n vijftig kilometer rond Hardinxveld-Giessendam. Men heeft 25 mensen in dienst. “We zijn een ‘ontwikkelende bouwer’ en zijn actief in het vrijstaand segment en de kleinschalig seriematige bouw. Daarbij moet je denken aan projecten van vijf tot veertig woningen. Onze activiteiten kun je onderverdelen in eigen ontwikkelingen, het werken voor vaste opdrachtgevers/projectontwikkelaars en particulieren die een vrijstaande woning gerealiseerd willen zien.”

De relatie tussen Den Dunnen Bouw & Ontwikkeling en Luijten is nog relatief jong. “Twee jaar geleden kwamen we voor het eerst serieus met elkaar in contact in de aanloop naar een nieuwbouwproject in Hekelingen. We voelden meteen een wederzijdse klik met Martin Kaman, de directeur van Luijten Installatietechniek. Sterk aan Luijten vind ik ook dat ze al in het voortraject goed meedenken en dezelfde instelling hebben en dezelfde taal spreken als wij. Dat praat makkelijk en voelt goed. Je weet wat je aan elkaar hebt. En minstens zo belangrijk: ze leveren het kwaliteitsinstallatiewerk dat onze opdrachtgevers en wij zoeken.”

Momenteel trekken Den Dunnen Bouw & Ontwikkeling en Luijten met elkaar op in die nieuwbouwprojecten: 14 woningen in Rijsoord, 14 appartementen in Hendrik-Ido-Ambacht en 36 woningen in Spijkenisse.