(0180) 66 41 41 info@luijtenverwarming.nl

De Langen & Van den Berg hecht aan betrouwbaarheid en kwaliteit. Voor Luijten geldt hetzelfde. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het bouwbedrijf uit Bergambacht een aantal jaar zaken doet met de installateur uit Lekkerkerk. Een interview met Frank Oudenes, projectleider van De Langen & Van den Berg.

Frank Oudenes mag dan pas 38 zijn, hij werkt alweer twintig jaar bij De Langen & Van den Berg. “Op mijn 16e maakte ik via een stage van school kennis met de onderneming,” vertelt de inwoner van Krimpen aan den IJssel. “Twee jaar later begon ik er in het kader van ‘werkend leren’ als timmerman. Die functie oefende ik een jaar of vijf uit, waarna ik assistent-uitvoerder werd. In die tijd volgde ik in de avonduren een HTS-opleiding. Vervolgens stapte ik over naar de taak van werkvoorbereider om uiteindelijk in mijn huidige job terecht te komen: projectleider.”

Oudenes is verantwoordelijk voor meerdere projecten van verschillende grootte. “Zeg maar van zeventien tot honderd woningen,” legt hij uit. Vanuit mijn functie sta ik veel in contact met Luijten, een bedrijf waar De Langen & Van den Berg al heel lang mee optrekt. Luijten is een gevestigde naam in de Krimpenerwaard én een betrouwbare partner bij wie net als bij ons het principe ‘afspraak is afspraak’ geldt. De lijnen tussen ons zijn kort. Je weet wat je aan elkaar hebt en dat werkt bijzonder prettig.”

Momenteel trekken De Langen & Van den Berg samen op binnen twee projecten. “Het eerste betreft de bouw van zeventien woningen in Puttershoek,” vertelt Frank Oudenes. “Luijten verricht daar het totale installatiewerk, dus loodgieterswerkzaamheden, cv installaties en luchtbehandeling. Ik trek daarin op met Luijten’s projectleider Patrick van der Vlist. Ook zijn we gestart met de voorbereiding van 38 nieuwbouw appartementen in Rotterdam-Delfshaven. Het project dat we uitvoeren in opdracht van woningcorporatie Havensteder heet ‘De Schans’ en omvat BeBo’s, studio’s en grotere eenheden voor een mooie variatie aan huurcategorieën. Het is een mooi, uitdagend project tegen het decor van historisch Delfshaven. We gaan het project uitvoeren in traditionele ‘jaren 30-stijl- van hoge kwaliteit. In week 3 beginnen we met het aanbrengen van de fundering. Dat gaat gebeuren via trillingsarme boortechniek, om zo de rest van het gebied niet teveel te belasten. Wat dat laatste betreft is er ook voor gekozen om niet met zwaar materieel te werken. Een mooie en interessante uitdaging.”

Over nieuwbouw gesproken: De Langen & Van den Berg huist sinds enkele maanden zélf óók in een gloednieuw pand. Aan de Smederijstraat 35 in Bergambacht om precies te zijn. Frank Oudenes is er – terecht- heel enthousiast over. “Onze vorige vestiging aan de Burgemeester Uijlkenstraat had natuurlijk ook wel wat, maar het was wél wat ‘hokkerig’ en uiteindelijk te klein. We hebben nu de beschikking over een gebouw met een open uitstraling én volop ruimte voor ons team. Ook aangenaam: onze gasten en wij kunnen vlak voor de deur riant parkeren. Dat was in de oude situatie wel even anders… . Kortom: we zijn er in alle opzichten geweldig op vooruit gegaan!”