(0180) 66 41 41 info@luijtenverwarming.nl

Lovende woorden, bloemen, een prettig gevulde envelop, een feestelijk diner; het Lekkerkerkse bedrijf Luijten laat het 25-jarig jubileum van Oskar Hartsuiker en de 20-jarige trouw van diens collega Arjan van der Hoog niet ongemerkt voorbij gaan. Logisch, want de onderneming is blij met deze twee vriendelijke vakmensen.

Oskar Hartsuiker kwam in 1996 na een succesvol verlopen stage bij het installatiebedrijf te werken. “Ik herinner me nog goed mijn eerste project: een aantal nieuwbouwwoningen in de Capelse wijk s’ Gravenland”, vertelt hij. “Ik mocht meelopen en leerde meteen al veel van mijn collega’s. Vervolgens ben ik in de loop der tijd allerlei vakopleidingen gaan volgen en behaalde ik mijn monteursdiploma’s in de installatietechniek. Ik werk nu al jaren in zowel particulier werk als nieuwbouw en heb verder een specialisme in zinkwerk. Dat laatste leverde me de bijnaam ‘Zinkmeister’ op, ha ha! Het mooiste van mijn werk? De afwisseling!”

Arjan van der Hoog wist als kind één ding zeker: hij zou niet, net als zijn vader, loodgieter worden! “Ik ging als tiener wel eens mee helpen op zijn werk, maar dacht in die tijd eerder aan een kantoorfunctie dan aan het installatievak. Het liep evenwel anders. Ik mocht als ‘hulpje’ van de ervaren monteur Jan van der Velden mee naar een klus in Rotterdam en kreeg er al snel aardigheid in. Ik bleek het vak mooi te vinden en trad in 2001 in dienst. Vanaf dat moment ben ik specifieke opleidingen gaan volgen en behaalde ik mijn installatiemonteursdiploma’s. Tja, en nu werk ik hier alweer twintig jaar. Dat zegt wel iets over hoe goed het me bij Luijten bevalt, hè! Over het algemeen heb ik het prima naar mijn zin hier. Het werk is interessant, de sfeer is goed en het werk is in de buurt. Waar ik het meeste van geniet? Als iets moois gemaakt heb en naar het resultaat kijk. Dat geeft elke keer voldoening.”

Oskar Hartsuiker denkt er precies hetzelfde over. “Dat vind ik óók het leukste aan mijn werk”, zegt hij met een grote glimlach. “Daarnaast vind ik Luijten een fijn bedrijf om voor te werken. Eigenlijk is het hier één grote familie. Er heerst hier een open en veilige sfeer waarbij niemand meer is dan een ander en wederzijds respect heerst. Dat werkt lekker hoor! Al 25 jaar!”

De directieleden Patrick Luijten en Martin Kamen op hun beurt zijn blij met de trouw en het vakmanschap van Oskar Hartsuiker en Arjan van der Hoog. “Echte vakmensen zijn het”, stelt Martin Kaman vast. “Geen klus is hen teveel. Daarnaast zijn ze beide vriendelijke ambassadeurs van ons bedrijf.” “Helemaal mee eens!”, voegt Patrick Luijten daar aan toe. “Oskar en Arjan hopen we nog lang voor ons bedrijf te behouden. Wat ons betreft is dit niet het laatste jubileum dat we met hen vieren, ha ha!