(0180) 66 41 41 info@luijtenverwarming.nl

De Wielerronde van Lekkerkerk en Luijten vormen al vele jaren een hechte twee-eenheid. Ook bij de 60e editie , komende Hemelvaartsdag 9 mei, is ons bedrijf weer als sponsor van de partij. “Een vanzelfsprekendheid,” zegt Patrick Luijten over de verbintenis. “Wij vinden het belangrijk dat er regelmatig reuring is ‘op’ het dorp, want zo houd je de levendigheid er in. Bovendien is ons bedrijf in Lekkerkerk gevestigd en voelen we ons betrokken bij de gemeenschap. De wielerronde is hier al zestig jaar een begrip. Daar horen wij graag bij.”

Van die zestig jaar is Bram Hofman al decennia lang organiserend en helpend actief. “Mijn eerste ronde was in 1968,” vertelt de voormalige eigenaar van Expert Mudde, het bedrijf dat alweer meer dan een eeuw bestaat en nog steeds in familiehanden is. “Ik verrichtte destijds hand- en spandiensten. Later werd ik bestuurslid en inmiddels ben ik alweer een flink aantal jaren voorzitter van Stichting Wielerronde Lekkerkerk.”

De Ronde is Brams ‘kindje’ zo mag zonder overdrijven worden vastgesteld. “Het blijft machtig mooi om dit evenement met z’n allen vorm te geven,” zegt hij. “En minstens net zo prachtig is het dat het bedrijfsleven de ronde zo geweldig ondersteunt. We hebben ook dit jubileumjaar weer meer dan honderd sponsors. Luijten is daar één van de grotere van. Daar zijn we het bedrijf heel dankbaar voor.”

De Ronde van Lekkerkerk geldt als een fenomeen met een grote magnetische werking op reners en publiek. Op Hemelvaartsdag kun je ‘over de hoofden lopen’ in het dorp aan de Lek. Niet voor niets geldt het event als één van de drukst bezochte criteriums van Nederland en trekt het ieder jaar topamateurs en topvrouwen aan. “We hebben hier heel wat coryfeeën aan de start mogen begroeten,” weet Hofman. “Ook dit jaar verwachten we een sterk deelnemersveld. De inschrijving van Marianne Vos hebben we al in de knip. Ook voormalig kampioene van Australië Nicole Frain en toppers als Lucinda Brand, Ellen van Dijk, Karlijn Swinkels en Amber Kraak hebben zich al ingeschreven. En daar zal het niet bij blijven!”

Het wielerfestijn begint overigens al op woensdag 8 mei. Samen met De Waardrenner organiseert het wielercomité die middag de Ready2Race Junior Ronde van Lekkerkerk. Daarin kunnen kinderen van 11 tot en met 15 jaar onder begeleiding van professionals, leren wat wielrennen nu precies is. Er worden verschillende oefeningen gedaan en ook echte wedstrijdjes gereden. Deelname is gratis! “De Ready2Race Junior events zijn bedoeld voor kinderen die weinig tot geen ervaring hebben met de wielersport en het leuk vinden om de sport te proberen,” vertelt Bram Hofman. “Tijdens een event maak je kennis met de sport en iedereen doet mee op zijn of haar eigen niveau. Deelnemers zonder eigen racefiets of helm krijgen materiaal van ons te leen. Er vinden diverse tactische, technische en snelheidswedstrijdjes plaats zoals een individuele tijdrit, ploegenachtervolging, behendigheidsuitdagingen en nog veel meer. Plezier staat hierbij voorop! Het programma start op woensdag 8 mei om 15.30 uur en duurt twee uur. Inschrijven kan via de website www.rondevanlekkerkerk.nl

Een andere noviteit is het Wielertheater in Amicitia op woensdag 8 mei. Daarin schuiven meerdere prominenten aan bij gastheer Jan-Dirk Stouten. De avond belooft een onvergetelijke ervaring te worden, met een gevarieerd programma. Op het podium komen lokale, regionale en internationale sporters zoals Annemiek van Vleuten, Marianne Vos, Hein Otterspeer en Erik-Jan Kooiman hun verhaal vertellen. Tussen de sportieve hoogtepunten door wordt het publiek getrakteerd op muzikale intermezzo’s van de Rotterdamse 3-mans formatie: De Flamingos.

De avond begint om 18.30 uur en duurt tot 23.00 uur. Er zijn nog enige kaarten à 19,62 euro verkrijgbaar.

PROGRAMMA

18.30 – Inloop, Live Bandoptreden – De Flamingo’s & Fietsshow in muziekzaal
19.00 – Interviews met oud-winnaars (o.a. Erik Jan Kooiman) & schaats-profs (o.a. Hein Ottespeer).
20.00 – Stephan Tellier vertelt over Sportfotografie en waar je op moet letten bij het maken van de mooiste sportfoto
20.30 – Pauze & Live Bandoptreden.
21.00 – Interviews met het Dames Profpeloton met o.a. Marianne Vos en Annemiek van Vleuten.
22.00 – Start Wielercafé
23.00 – Einde