(0180) 66 41 41 info@luijtenverwarming.nl

De één koos ervoor om 100 kilometer weg te malen, de ander hield het bij een terrassentocht van 25 kilometer. Juist die verscheidenheid maakte de 2e Luijten Omloop van de Krimpenerwaard een zonovergoten zaterdag lang een feest voor iedereen.

“Een heerlijke dag,” zo stelt Patrick Luijten, met zijn bedrijf hoofdsponsor van het toerfietsevenement, tevreden vast. “Ik zie alleen maar enthousiasme om me heen én reuring op het dorp. Want ook dat vind ik als Lekkerkerker belangrijk. Vorig jaar hadden we de start en finish van ‘de Omloop’ voor ons bedrijfspand. Dit keer staan we in het hart van het dorp. is nét even wat gezelliger.”

Terras

Ondertussen zijn de kilometervreters vertrokken voor hun rit over 60 of 100 kilometer. Na hen starten de puur recreatieve fietsers, onder wie het Lekkerkerkse echtpaar Kees en Cora van der Laan. “We gaan er lekker lang over doen,” belooft de mannelijke helft van het stel. “De eerste stop wordt Aan de Dijck in Bergambacht. Daarna wacht het volgende terras, ha ha! We komend de dag wel door hoor.” In de loop van de middag komen de eerste deelnemers binnen. “Met lichte zadelpijn,” reageert gelegenheidsfietser Laura op onze vraag naar haar welbevinden. “Ik woon in Rotterdam en fiets alleen soms naar de supermarkt. Deze 25 kilometer is andere koek. Maar leuk dat het was!” Thomas van der Kuij is één van de Luijten-medewerkers die de sportieve uitdaging is aangegaan. “Op een herenfiets zonder versnellingen. Maar het ging me goed af,” stelt hij vast. “kwam ook omdat we om de paar kilometer een stop hadden ingebouwd.” Ook Sebastiaan van der Wal heeft genoten. Samen met zijn vrouw koos hij voor de 25 kilometer-tocht. “Enorm leuk initiatief,” vindt hij de Omloop. “En goed te doen hoor. We zijn blij dat we hebben meegedaan.”

Topdag

Een stukje verderop staat Marco Goudswaard te genieten van het sfeertje. “Prima dag zo,” zegt de Omloop-organisator terwijl hij zijn blik laat gaan over het drukbezochte Luijten-plein voor Dorpshuis Amicitia. “Ik hoor eigenlijk alleen maar enthousiaste reacties en dat is natuurlijk prettig, want daar doe je het voor.” Ondertussen zorgen de deejays Dirk en Patrick, zitten de fietsers aan hun pilsje en worden de ervaringen van onderweg uitgewisseld. De eensgezinde conclusie: het was een topdag. Volgend jaar wéér!