(0180) 66 41 41 info@luijtenverwarming.nl

Met pensioen over drie jaar? Cor Lingen (64) moet er niet aan denken. “Als mijn gezondheid het toelaat blijf ik gewoon doen wat ik al 44 jaar met veel plezier doe: werken bij Luijten!”

Zijn loopbaan bij het Lekkerkerkse bedrijf laat zich precies in tweeën knippen. “De eerste 22 jaar werkte ik als cv-monteur, de laatste 22 als bedrijfsleider/werkvoorbereider”, glimlacht Lingen. “Ik weet nog goed hoe ik als begin twintiger bij de zaak kwam. Ik had er toen vier jaar bij de scheepswerf van Boele Bolnes opzitten. Daar was ik machinebankwerker. Het was Joop Schouten die mij wees op dat Klimakon (de voorloper van Luijten, red.) medewerkers kon gebruiken. Ik besloot te solliciteren en werd aangenomen door toenmalig eigenaar/directeur Cees Luijten. Het vak van cv-monteur leerde ik vooral in de praktijk van ervaren collega’s. Ik heb het altijd een mooi beroep gevonden. Eind jaren negentig echter kwam ik op kantoor terecht. Hannes Krijgsman ging weg en Cees Luijten vroeg mij om diens functie over te nemen. Ik was aanvankelijk best huiverig, want ik had altijd met mijn handen gewerkt. Ik slaagde er in echter in om me mijn nieuwe baan snel eigen te maken.

Het mooie is dat ik mijn tijd als cv-monteur nog niet vergeten ben en ook de kennis en vaardigheden nog bezit. De monteurs weten dat. ‘Effe Cor bellen’ is hier een gevleugeld begrip, ha ha!” Enneh… als het nodig is kruip ik nog net zo gemakkelijk onder de vloer als in mijn jongere jaren!

Naast zijn werk bij Luijten brengt Cor Lingen zijn vrije tijd graag door met biljarten. “Drie à vier keer per week ben ik ’s avonds aan de tafel te vinden”, vertelt hij.

“Ik speel competitie en doe mee aan persoonlijke kampioenschappen in alle spelsoorten. Een mooie hobby”. Verder geniet ik erg van onze kleindochter Fenna en wandel ik graag met de hond. Mijn werk bij Luijten behoort eveneens tot mijn favoriete bezigheden! Dat heeft zeker óók met de sfeer binnen het bedrijf te maken. Die is ongekend goed. Het is hier één grote familie. We hebben allemaal veel voor elkaar over en dat voelt gewoon prettig. Kijk maar eens naar het aantal ziekmeldingen: dat is vrijwel nihil. Me dunkt zegt dat alles over de sfeer. Vandaar dat ik er niet aan moet denken om ooit met ‘pensioen’ te gaan, ha ha!”