(0180) 66 41 41 info@luijtenverwarming.nl

Cees van Kesteren, Martin Bouman en Frans Goudriaan werden onlangs door Luijten Installatietechniek BV in het zonnetje gezet. Bij elkaar opgeteld zijn ze tachtig jaar in dienst bij het Lekkerkerkse bedrijf.

Projectleider installatietechniek Cees van Kesteren en loodgieter/monteur Martin Bouman hebben er de meeste ‘vlieguren’ opzitten. Beide vieren hun dertigjarig jubileum. Frans Goudriaan – net als Van Kesteren projectleider- geldt als het jonkie van het trio: hij staat inmiddels twintig jaar op de loonlijst.

“Ik kan me nog goed herinneren hoe ik hier binnen kwam”, gaat Martin Bouman (48) terug in de tijd. “Mijn eerste klus was een project in Rhoon. Daar moesten ‘100-zoveel’ woningen worden geïnstalleerd. Ik draaide mee onder de vleugels van Cees. Dat was wat hoor. Ik kwam net van de LTS af en mocht meteen aan de bak. Mijn vooropleiding gecombineerd met de adviezen van Cees en andere collega’s zorgden er voor dat ik al snel goed kon werken en me tot vakman kon ontwikkelen.”

Cees van Kesteren (54) hoort het verhaal van zijn collega-jubilaris met plezier aan. “Ik haal die beginjaren nog zó voor de geest”, glimlacht de Lekkerkerker. “Ik was destijds ook nieuw bij het bedrijf, maar had al wel enige jaren werkervaring bij een soortgelijke onderneming. Dat stapte gemakkelijker binnen. De eerste jaren heb ik veel samen gewerkt met Patrick Luijten, de huidige directeur. In een later stadium van mijn loopbaan werd ik projectleider, een baan waarvoor ik zowel op kantoor als op de bouwplaats te vinden ben. Dat ‘brede’ én de afwisseling bevallen me prima.” Frans Goudriaan denkt er exact hetzelfde over. “Dit vak is heel divers”, zegt hij. “De ene keer ben je op de zaak dingen aan het uitdenken of uittekenen, om vervolgens aan te schuiven bij een aannemer of een klant. Daarnaast staat ons vak in technische zin nooit stil. Er zijn altijd nieuwe ontwikkelingen die het waard zijn om in de gaten te houden.”

Dat ze alle drie met plezier naar hun werk gaan, staat vast. “Dat heeft te maken met mijn liefde voor het vak én met het feit dat ik binnen het bedrijf andere mensen mag opleiden”, aldus Martin Bouman. “Je haalt me de woorden uit de mond, Martin!”, grijnst Cees van Kesteren. “Er is niks mooiers dan je kennis over te dragen op die jonge gasten! Daarnaast geniet ik van de werksfeer bij Luijten. Die is top! Het feit dat er zoveel mensen al vele jaren werken, zegt genoeg. De kracht van ons bedrijf zit hem zeker ook in de manier hoe we hier met elkaar omgaan. Er heerst een veilig werkklimaat en iedereen is hier even veel ‘waard’. We vormen, zo zie ik het, één grote familie! Ik blijf daar graag nog een goed aantal jaren deel van uitmaken.” Martin Bouman en Frans Goudriaan knikken. Zij ook!