(0180) 66 41 41 info@luijtenverwarming.nl

We hebben er een nieuwe vakman bij: Nahom Zebhatu. De 25- jarige inwoner van Krimpen aan de Lek is bij ons aan de slag gegaan als installatietechnicus.

“Mooie baan” stelt Nahom enthousiast vast. “Voordat ik bij Luijten werd aangenomen werkte ik twee jaar bij een klein installatiebedrijf in Utrecht. Op zich beviel het me daar wel, maar ik wilde me verder ontwikkelen in mijn beroep. Aan de slag met warmtepompen bijvoorbeeld. Redenen genoeg om bij Luijten te solliciteren. Door het gesprek dat ik met Martin Kaman- de directeur van Luijten Installatietechniek- had wist ik het zeker: hier wil ik werken!”

Inmiddels draait Nahom Zebhatu alsweer een half jaar met veel plezier mee. “Ik heb aardige collega’s en heb in korte tijd al veel bijgeleerd,” zegt hij. “Kortom: ik zit hier echt op mijn plek.”

Nahom groeide op in Eritrea. Daar ging hij na zijn middelbare schooltijd aan de slag als lasser. Vijf jaar geleden trok hij in navolging van zijn vader naar Nederland met het vaste plan om hier een toekomst op te bouwen en een nuttige bijdrage te leveren aan de samenleving. “De eerste twee jaar moest ik nog flink wennen aan de andere cultuur én aan het klimaat,” gaat hij terug in de tijd. “Maar inmiddels voel ik me gesetteld. Het eerste wat ik ben gaan doen is de taal goed leren. En daarna snel op zoek naar werk. In eerste instantie vond ik en baan als lasser, maar de installatietechniek sprak me eigenlijk meer aan. Ik ben blij dat ik nu in dat vak mijn brood mag verdienen.”

In zijn vrije tijd houdt Nahom Zebhatu zich graag bezig met lezen, sporten, lekker eten en koken. “Ik sta graag in de keuken,” zegt hij. “Daar maak ik heel veel verschillende gerechten uit alle landen. De Eritrese keuken is erg smakelijk, zeker als je van veel verschillende kruiden houdt. Van koken geniet ik, maar nóg lekkerder is om het allemaal op te eten, ha ha! Da’s echt genieten, hoor!”