(0180) 66 41 41 info@luijtenverwarming.nl

Nieuws

Nieuws uit de branche en van de werkvloer.

Geen verwarmingsbeurs

In verband met de Corona crisis vindt er dit najaar helaas geen verwarmings beurs plaats. Wél hebben we voor u een drietal leuke acties in petto.

Wij komen bij u langs

Graag leggen we u uit hoe u kunt bezuinigen op uw energiekosten. Dat doen we met een uitgebreid voorstel en een advies op maat. Voorkom dus onverwachte uitgaven en laat u informeren over de kosten van vervanging van en/of onderhoud aan uw verwarmingssysteem. Bel met één van onze specialisten en maak direct een afspraak voor een vrijblijvend persoonlijk advies.

Klik op de afbeelding(en) hiernaast voor meer informatie.

Rotsvast vertrouwen in Luijten

Anton de Wilde is een bekende naam in de regio. Logisch, want met zijn Het Koetshuis Partycentrum en Catering heeft hij in de loop der jaren al heel wat mensen op alle mogelijke manieren prettige ervaringen laten opdoen. Van een intiem feestje tot en grote bruiloft tot en met vergaderingen en cateringen van verschillende formaten; Het Koetshuis staat voor iedereen klaar. Ook Luijten werkt graag met het horecabedrijf uit Krimpen aan de Lek.

“Dat genoegen is geheel wederzijds”, glimlacht Anton de Wilde, die dit jaar een kwart eeuw actief is in het horecavak. “Het is altijd fijn zaken doen met de mensen van Luijten. Hoogtepunt was voor mij de viering van het tienjarig bestaan van Luijten; daar mochten wij de catering verzorgen en meewerken in de totale organisatie van het driedaagse event bestaande uit de welbekende ‘Verwarmingsbeurs’ als een feestelijke jubileumbijeenkomst. Een geweldige happening was dat. Ik kijk er met veel plezier op terug.”

Inmiddels is Luijten ook de partij die er voor zorgt dat de verwarming in Het Koetshuijs perfect functioneert. “Men verzorgt bij ons het onderhoud tot volle tevredenheid”, aldus Anton de Wilde. “Ik vind het sowieso een mooi en zeer betrouwbaar bedrijf. Daar in ben ik niet de enige.

Luijten is in de regio een gewaardeerd begrip waar de klanten een rotsvast vertrouwen in hebben. Als inwoner van Lekkerkerk ken ik Patrick Luijten al jaren. Ik heb zelfs ooit met zijn broer in de klas gezeten. Het is alleen daarom al extra leuk om ook zaken met elkaar te doen.. Ik hoop dat dat nog lang zo mag blijven.” 

{ 09 / 2020 }

Robot Vloerverwarming en Luijten: een warme relatie

Robot Vloerverwarming en Luijten doen graag zaken met elkaar. Verwonderlijk is dat niet, want beide bedrijven gaan voor optimale kwaliteit en hebben qua bedrijfscultuur veel raakvlakken.

“Klopt”, zegt Helen Kiljan, commercieel directeur van het in Papendrecht gevestigde Robot Vloerverwarming. “Zowel Luijten als wij zijn van het type ‘doe maar gewoon…’ en ‘afspraak is afspraak’. Alleen om die redenen al is er een klik tussen beide ondernemingen. Daarnaast versterken we elkaar via onze relatie, die in de loop der jaren is uitgegroeid tot een ‘partnership’. We weten wat we aan elkaar hebben, hè!”

Robot Vloerverwarming werd in 1988 opgericht en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een toonaangevende leverancier; een écht A-merk. Het bedrijf telt 25 medewerkers. Helen Kiljan trad 22 jaar geleden bij Robot Vloerverwarming in dienst. Ze begon als vertegenwoordigster, groeide vervolgens door naar de functie van salesmanager en is sinds begin dit jaar commercieel directeur. “Ik ben trots op ons bedrijf”, stelt ze glimlachend vast. “Ons team denkt daar net zo over. Hun betrokkenheid bij de onderneming is groot. Bij Luijten zie je dat ook. Dat is iets om te koesteren.”

Robot Vloerverwarming werkt business-to-business en levert haar systemen en producten aan de groothandel, die vervolgens de installateurs belevert. “Vijf jaar geleden hebben we een projectafdeling aan onze activiteiten toegevoegd”, vertelt Helen Kiljan. “Dat bleek een schot in de roos. Hoe het werkt? Bedrijven als Luijten doen bij ons een aanvraag voor een vloerverwarmingsproject en wij denken vervolgens mee, waarna we met een gedegen op maat gesneden advies komen. Daarin wordt het totale proces tot in detail uitgewerkt, en dat scheelt de opdrachtgever enorm veel werk. Als de offerte is goedgekeurd maken we een zogeheten ‘legplan’. Ook dat is puur maatwerk.

Onze klanten vinden het geweldig. En hun klanten ook, want die ervaren het perfecte eindresultaat!”

Vloerverwarming heeft de voorbije jaren sterk aan populariteit gewonnen. “Dat heeft met een aantal factoren te maken”, weet Helen Kiljan. “Het esthetisch aspect is daar één van. Dankzij dit systeem zijn  radiatoren uit beeld verdwenen. Daarnaast is vloerverwarming gunstig voor mensen met gezondheidsklachten omdat er minder sprake is van stof. Ook qua warmteafgifte scoort vloerverwarming beter dan de traditionele verwarming. Daarnaast is vloerverwarming prima te combineren met een warmtepomp en biedt Robot tegenwoordig via losse thermostaten de mogelijkheid om de temperatuur voor elk vertrek apart te regelen. Kortom: de voordelen zijn legio. Het is mooi dat steeds meer mensen dat ontdekken!”

{ 08 / 2020 }

‘Ze staan meteen voor je klaar’

“Veel dienstverlenende bedrijven zeggen dat ze 24 uurs service hebben, maar Luijten Verwarming maakt het letterlijk waar!”, zegt Ad Scheer, directeur/eigenaar van KW Horeca. “Bij Luijten Verwarming betekent 24 uurs-service dat men 24 uur per dag voor je klaar staat en een cv-probleem meteen probeert op te lossen. Bij veel andere bedrijven houdt ’24 uurs-service in dat er binnen een etmaal contact met je wordt opgenomen. Maar dat betekent niet dat een storing snel verholpen is. Zie je het nuanceverschil?”

KW Horeca is één van de grootste horecaorganisaties in de regio. De onderneming van Ad Scheer behelst onder meer Amicitia en Huisje van de Zeeuw in Lekkerkerk, Hotel De Arendshoeve in Bergambacht en Pannenkoekenrestaurant Onder de Molen in datzelfde dorp. “Voor wat betreft de eerste drie zaken is Luijten onze vaste installateur”, vertelt Ad Scheer. “In het geval van Amicitia is de relatie zelfs al héél oud.

De vorige eigenaar Piet Bak deed al zaken met Kees Luijten, de vader van huidig Luijten-directeur Patrick Luijten. “Die lijn heb ik voortgezet.

Luijten Verwarming en Luijten Installatietechniek zijn voor mij dichtbij, herkenbaar en vertrouwd en ze leveren altijd goed werk. Mooi vind ik ook dat er zoveel mensen al jaren werken en er een zeer servicebewuste mentaliteit heerst.

 

Niet alleen bij de oudere medewerkers onder wie de legendarische Cor Lingen, maar zeker óók bij de jonge monteurs. Een voorbeeld: een paar maanden geleden had ik een plotselinge storing aan de cv-installatie in De Arendhoeve.  Er reed op dat moment een monteur in de buurt van Stolwijk richting Gouda. Die man maakte meteen rechtsomkeert om ons te helpen. Dat bedoel ik nou met ‘service’. Typisch Luijten: ze staan écht voor je klaar als je ze nodig hebt!”

{ 05 / 2020 }

Een kwestie van vertrouwen

Luijten heeft al sinds jaar en dag een uitstekende relatie met Velo Beheer “Voor ons verzorgt Luijten Verwarming alle onderhoud aan de verwarmingsinstallaties in de bedrijfshallen en appartementen die wij in onze vastgoedportefeuille hebben”, vertelt Velo Beheer-directeur Jan-Willem van Hellemond. “Dat gebeurt tot onze volle tevredenheid. Luijten levert prima werk en beschikt over monteurs die niet alleen hun vak verstaan, maar ook representatief zijn.”

“De samenwerking tussen Velo Beheer en Luijten werkt eenvoudig”, stelt Jan-Willem van Hellemond. “Wij leveren adressen aan en Luijten maakt vervolgens de afspraken voor onderhoud en/of reparatie. Zo doe ik dat al een jaar of acht met het bedrijf. Ik heb een prima klik met Luijten-directeur Patrick Luijten. Het leuke is dat mijn vader dat in vroeger dagen ook had met Patrick’s vader Kees, met wie hij destijds al zaken deed. Een kwestie van vertrouwen, hè! Dat geeft een goed gevoel.”

{ 05 / 2020 }

Korte lijnen en vakmanschap 

Wim Krosing runt sinds 1984 zijn Krimpens Adviesburo Energique, een bedrijf dat gespecialiseerd is in adviserende dienstverlening op onder meer het gebied van werktuigbouwkundige installaties, elektrische installaties en projectbegeleiding op het vlak van renovatie en nieuwbouw van woningen en kantoren. 

Ook Luijten maakt regelmatig gebruik van de know-how en expertise van Wim Krosing. “Ik ken Patrick Luijten en zijn vader Kees Luijten al heel wat jaren”, vertelt Wim Krosing. “Toen ik een jaar of achttien was maakte ik al tekeningen en berekeningen in opdracht van Kees. Dat gebeurde toen nog handmatig; het lijkt wel een eeuwigheid geleden als je denkt aan alle moderne technieken die je nu tot je beschikking hebt. Huidig Luijten-directeur Patrick Luijten heb ik als jonge knul hier ook meermalen ontmoet. Hij leerde bij ons onder meer berekeningen maken. Het is leuk dat de relatie die zo lang geleden begon nog altijd intact is. Luijten doet een beroep op mij als in relatie tot een opdrachtgever specialistisch onderzoek nodig is op vaktechnisch gebied. Ik op mijn beurt schakel Luijten in als ik bijvoorbeeld nieuwe systemen wil laten installeren. Wat me aan het bedrijf zeer bevalt zijn de korte lijnen én het vakmanschap. Ik vind het belangrijk dat werkzaamheden op de juiste wijze worden verricht. Op Luijten kan ik blindvaren; een betrouwbaar, innovatief én goed bedrijf.”.

Wim Krosing besloot enkele jaren geleden zijn adviesbureau wat ‘terug te schalen’. Ik ben ‘back to basic’ gegaan”, glimlacht hij. “Dat bevalt uitstekend. Ik kan me nu weer volledig richten op het advies- en mediator-werk zonder me nog met personeelszaken bezig te hoeven houden. Als er nu een tekenaar nodig is, dan schakel ik die in. En ik kan me als vanouds bezig houden met wat ik het liefste doe: mijn klanten ontzorgen.”

{ 04 / 2020 }

Hard en netjes werken

Laat bij Cees Prins de naam ‘Luijten’ vallen de oud-ondernemer uit Lekkerkerk  steekt enthousiast van wal met verhalen van vroeger en nu.

“Als jonge kerels deden Kees Luijten, de vader van huidig directeur Patrick Luijten, en ik al zaken”, vertelt hij. “Dan praat je over een jaar of vijftig geleden. En nog altijd is er een goed contact met het bedrijf. Ik ben weliswaar al weer zo’n 25 jaar met pensioen, maar de jongens van Luijten Verwarming komen nog altijd bij me langs om de cv te onderhouden. Tot volle tevredenheid.” 

Cees Prins stond ruim een halve eeuw geleden aan de basis van Prins Transport. “Ik was oorspronkelijk automonteur”, vertelt hij. “Mijn vader had een vrachtwagen voor veetransport. Na mijn militaire dienst ben ik ‘thuis’ gaan werken en zag ik mogelijkheden om het transportbedrijf tot ontwikkeling te brengen. Dat lukte goed, samen met mijn twee broers die ook in de onderneming gingen werken.

Parallel daaraan zag je ook Kees Luijten’s zaak groeien. Zo ontstonden twee gezonde, bloeiende familiebedrijven in het zelfde dorp. Ondernemingen ook met dezelfde mentaliteit van hard en netjes werken.

We schakelden Luijten in voor het installeren van ons bedrijfspand en later onze nieuwbouwwoningen. Het resultaat: perfect. En zo is het nog steeds! Het is prettig werken met Luijten Verwarming.”

{ 04 / 2020 }

OK Bouwprojecten: blij met Luijten

In 2011 richtten Martin Overvoorde en Dick Kelder OK Bouwprojecten op. De onderneming maakt zich sindsdien verdienstelijk op het gebied van nieuwbouw, onderhoud en verbouw van woningen, bedrijfsgebouwen en de realisering van sporttribunes.

“We hadden allebei bijna een kwart eeuw ervaring in loondienst bij een bouwbedrijf voordat we voor onszelf begonnen”, vertelt Martin Overvoorde. “Spijt hebben we daar van nooit gehad want OK Bouwprojecten mocht al snel op een mooie groep opdrachtgevers rekenen.” Heden ten dage telt de Lekkerkerkse onderneming zeven medewerkers. “We zijn niet alleen gespecialiseerd in het realiseren van nieuwbouw, mensen kunnen ons ook inzetten voor aanbouw aan en verbouw van hun woning. Daarnaast worden we veelvuldig ingeschakeld voor ‘transformatieopdrachten’. In Rotterdam zorgden we voor een aantal appartementen in een voormalig schoolgebouw en dichterbij toverden we in Krimpen aan den IJssel het vroegere Waardhuis om tot een appartementencomplex. Momenteel zijn we in Lekkerkerk actief. Aan de Kerkweg verbouwen we een voormalig pakhuis tot een gebouw met negen appartementen. Daarnaast worden we regelmatig gevraagd om tribunes te realiseren op sportparken, zoals die van Neptunus Schiebroek en XerxesDZB; beide in Rotterdam. Enorm leuke opdrachten zijn dat.” Bij veel projecten werken we samen met Luijten en dat bevalt wederzijds uitstekend. 

Het mooie van dat bedrijf is dat ze enorm veel technische kennis in huis hebben en die expertise ook nog eens weten te vertalen in perfecte tekeningen én puur vakmanschap op het project zelf. Binnen de transformatie aan de Kerkweg zorgen ze voor de voorbereiding én uitvoering van al het installatiewerk en plaatsen ze acht warmtepompen en één cv-installatie. Je hebt er eigenlijk geen omijken naar; je weet dat het goed zit.”

{ 03 / 2020 }

Cock de Bruin knokt zich terug

Cock de Bruin mag dan al wel een aantal jaren met pensioen zijn, zijn band met Luijten is nog altijd groot.

“Ik werd in 1978 door Kees Luijten, de vader van huidig Luijten-directeur Patrick Luijten, gevraagd om als loodgieter voor zijn bedrijf te komen werken”, gaat Cock de Bruijn (69) tweeëndertig jaar terug in de tijd. “Een jaar eerder hd ik al eens gesolliciteerd, maar toen ging de baan naar…. mijn broer. Hij was ’s ochtends wezen praten, ik ’s middags. Ze namen hem aan, maar schijnbaar hadden ze mijn naam toch in een of andere kaartenbak bewaard. Op een zaterdagavond stond Kees Luijten ineens op de stoep met de vraag ‘heb je zin om alsnog bij ons te komen werken?’ Dat had ik! Nooit een seconde spijt van gehad. Ik heb in die ruim dertig jaar van alles meegemaakt. Vooral mooie dingen en kameraadschap onderling. Ik heb de huidige directeur Patrick en zijn broer Ronnie zien opgroeien en ben later met ze gaan werken. Het bedrijf voelde en voelt als familie. Al vrij snel na mijn pensionering werd me door Martin Kaman (directeur Luijten Installatietechniek, red.) gevraagd of ik nog wat dagdelen per week prefab-klusjes wilde doen in de werkplaats. Dat leek me wel wat. Na overleg met mijn vrouw Annie ben ik er in gestapt. Dat beviel uitstekend.”

Een aneurysma echter zette het leven van Cock en Annie de Bruin de voorbije zomer totaal op zijn kop. “Ik zat op de camping in Ulvenhout toen ik plotsklaps enorme last van mijn rug kreeg, een pijn die uitstraalde naar mijn liezen. Ik kon van het ene op het andere moment niets meer. De ambulance kwam en ik werd vervoerd naar het ziekenhuis. Daar constateerde men een bloedvatverwijding van 12 centimeter. Direct opereren was noodzakelijk. Ik bleek in acuut levensgevaar. Toen ik was bijgekomen zei de arts: het goede nieuws is dat u het overleefd hebt, het slecht dat u door de operatie een dwarslaesie hebt opgelopen.

Met andere worden: ik moest de rest van mijn leven in een rolstoel doorbrengen. Dat was een zware klap die ik te verwerken kreeg. Een mededeling ook met veel consequenties. Niet alleen voor mij, maar ook voor mijn vrouw. Inmiddels zit ik in de laatste fase van mijn revalidatie en heb ik de knop omgezet. Ik ga niet verder somberen over wat ik niet meer kan maar juist kijken wat er nog wél mogelijk is.

Eén van die dingen is een terugkeer naar Luijten. Het lijkt me fijn om daar weer wat te gaan doen en ik heb van de mensen daar begrepen dat ze er net zo in staan. Dat bedoel ik met dat ‘familiegevoel hè! Voor mij is het prettig om straks weer wat om handen te hebben én deel uit te maken van het team. Gewoon tussen de jongens. Van nut zijn. Ik kijk er naar uit.”

{ 02 / 2020 }

Met pensioen? Cor Lingen moet er niet aan dénken!

Met pensioen over drie jaar? Cor Lingen (64) moet er niet aan denken. “Als mijn gezondheid het toelaat blijf ik gewoon doen wat ik al 44 jaar met veel plezier doe: werken bij Luijten!”

Zijn loopbaan bij het Lekkerkerkse bedrijf laat zich precies in tweeën knippen. “De eerste 22 jaar werkte ik als cv-monteur, de laatste 22 als bedrijfsleider/werkvoorbereider”, glimlacht Lingen. “Ik weet nog goed hoe ik als begin twintiger bij de zaak kwam. Ik had er toen vier jaar bij de scheepswerf van Boele Bolnes opzitten. Daar was ik machinebankwerker. Het was Joop Schouten die mij wees op dat Klimakon (de voorloper van Luijten, red.) medewerkers kon gebruiken. Ik besloot te solliciteren en werd aangenomen door toenmalig eigenaar/directeur Cees Luijten. Het vak van cv-monteur leerde ik vooral in de praktijk van ervaren collega’s. Ik heb het altijd een mooi beroep gevonden. Eind jaren negentig echter kwam ik op kantoor terecht. Hannes Krijgsman ging weg en Cees Luijten vroeg mij om diens functie over te nemen. Ik was aanvankelijk best huiverig, want ik had altijd met mijn handen gewerkt. Ik slaagde er in echter in om me mijn nieuwe baan snel eigen te maken.

Het mooie is dat ik mijn tijd als cv-monteur nog niet vergeten ben en ook de kennis en vaardigheden nog bezit. De monteurs weten dat. ‘Effe Cor bellen’ is hier een gevleugeld begrip, ha ha!” Enneh… als het nodig is kruip ik nog net zo gemakkelijk onder de vloer als in mijn jongere jaren!

Naast zijn werk bij Luijten brengt Cor Lingen zijn vrije tijd graag door met biljarten. “Drie à vier keer per week ben ik ’s avonds aan de tafel te vinden”, vertelt hij.

“Ik speel competitie en doe mee aan persoonlijke kampioenschappen in alle spelsoorten. Een mooie hobby”.
Verder geniet ik erg van onze kleindochter Fenna en wandel ik graag met de hond. Mijn werk bij Luijten behoort eveneens tot mijn favoriete bezigheden! Dat heeft zeker óók met de sfeer binnen het bedrijf te maken. Die is ongekend goed. Het is hier één grote familie. We hebben allemaal veel voor elkaar over en dat voelt gewoon prettig. Kijk maar eens naar het aantal ziekmeldingen: dat is vrijwel nihil. Me dunkt zegt dat alles over de sfeer. Vandaar dat ik er niet aan moet denken om ooit met ‘pensioen’ te gaan, ha ha!”

{ 01 / 2020 }

Met z’n drieën tachtig jaar ervaring

Cees van Kesteren, Martin Bouman en Frans Goudriaan werden onlangs door Luijten Installatietechniek BV in het zonnetje gezet. Bij elkaar opgeteld zijn ze tachtig jaar in dienst bij het Lekkerkerkse bedrijf.

Projectleider installatietechniek Cees van Kesteren en loodgieter/monteur Martin Bouman hebben er de meeste ‘vlieguren’ opzitten. Beide vieren hun dertigjarig jubileum. Frans Goudriaan – net als Van Kesteren projectleider- geldt als het jonkie van het trio: hij staat inmiddels twintig jaar op de loonlijst.

“Ik kan me nog goed herinneren hoe ik hier binnen kwam”, gaat Martin Bouman (48) terug in de tijd. “Mijn eerste klus was een project in Rhoon. Daar moesten ‘100-zoveel’ woningen worden geïnstalleerd. Ik draaide mee onder de vleugels van Cees. Dat was wat hoor. Ik kwam net van de LTS af en mocht meteen aan de bak. Mijn vooropleiding gecombineerd met de adviezen van Cees en andere collega’s zorgden er voor dat ik al snel goed kon werken en me tot vakman kon ontwikkelen.”

Cees van Kesteren (54) hoort het verhaal van zijn collega-jubilaris met plezier aan. “Ik haal die beginjaren nog zó voor de geest”, glimlacht de Lekkerkerker. “Ik was destijds ook nieuw bij het bedrijf, maar had al wel enige jaren werkervaring bij een soortgelijke onderneming. Dat stapte gemakkelijker binnen. De eerste jaren heb ik veel samen gewerkt met Patrick Luijten, de huidige directeur. In een later stadium van mijn loopbaan werd ik projectleider, een baan waarvoor ik zowel op kantoor als op de bouwplaats te vinden ben. Dat ‘brede’ én de afwisseling bevallen me prima.” Frans Goudriaan denkt er exact hetzelfde over. “Dit vak is heel divers”, zegt hij. “De ene keer ben je op de zaak dingen aan het uitdenken of uittekenen, om vervolgens aan te schuiven bij een aannemer of een klant. Daarnaast staat ons vak in technische zin nooit stil. Er zijn altijd nieuwe ontwikkelingen die het waard zijn om in de gaten te houden.”

Dat ze alle drie met plezier naar hun werk gaan, staat vast. “Dat heeft te maken met mijn liefde voor het vak én met het feit dat ik binnen het bedrijf andere mensen mag opleiden”, aldus Martin Bouman. “Je haalt me de woorden uit de mond, Martin!”, grijnst Cees van Kesteren. “Er is niks mooiers dan je kennis over te dragen op die jonge gasten! Daarnaast geniet ik van de werksfeer bij Luijten. Die is top! Het feit dat er zoveel mensen al vele jaren werken, zegt genoeg. De kracht van ons bedrijf zit hem zeker ook in de manier hoe we hier met elkaar omgaan. Er heerst een veilig werkklimaat en iedereen is hier even veel ‘waard’. We vormen, zo zie ik het, één grote familie! Ik blijf daar graag nog een goed aantal jaren deel van uitmaken.” Martin Bouman en Frans Goudriaan knikken. Zij ook!

{ 12 / 2019 }

Voor informatie belt u

(0180) 66 41 41