(0180) 66 41 41 info@luijtenverwarming.nl

Cor Lingen weet niet van ophouden! In april vorig jaar ging hij op een vrijdag met pensioen om maandag weer fris en fruitig aan de slag te gaan bij ons bedrijf. En afgelopen donderdag was er een nieuw heuglijk feit te vieren: Cor’s tienjarig jubileum bij Luijten!

Ruim tien jaar geleden kwamen Cor Lingen en Patrick Luijten (directeur van ons bedrijf) elkaar tegen bij de benzinepomp. Het gesprek verliep kort en hartelijk. Cor vertelde dat hij het niet meer zo naar zijn zin had bij zijn toenmalige werkgever en Patrick zocht versterking ten behoeve van zijn particuliere klanten. Daarna ging het snel. Cor hapte toe.

“Ik ken Patrick van jongs af aan en was in de eerste jaren waarin hij bij het bedrijf van zijn vader ging werken, zijn leermeester,” vertelt Cor Lingen (68). “Ik vond het een goed ventje. Leergierig en enthousiast.” Dat goede gevoel was wederzijds. “Ik had een geweldige leermeester aan Cor,” blikt Patrick Luijten terug. “Hij had humor en geduld en hij was streng. Een prima combinatie.”

Dat Cor op zijn 58e in dienst trad bij Luijten was niet alleen om nostalgische redenen fijn. “Ik had na een aantal minder prettige jaren bij zijn vorige werkgever erg behoefte aan een positieve en gemoedelijke werksfeer,” zegt Cor Lingen. “Ik voelde in die periode écht een soort heimwee naar Luijten.” “En ik was enorm blij over Cor’s inzet, collegialiteit en vakmanschap te kunnen beschikken,” voegt Patrick Luijten er aan toe. ”Daarin stond ik overigens niet alleen. Ons team en onze particuliere klanten waren al net zo gelukkig met zijn aanwezigheid. Cor is een begrip bij allemaal. Hij wordt zelfs zó geassocieerd met ons bedrijf dat mensen hem soms ‘Cor Luijten’ noemen, ha ha!”

Cor Lingen had het zo goed naar zijn zin bij Luijten dat hij besloot om zijn werkzaamheden na zijn pensionering voort te zetten. Sindsdien is hij nog minimaal twee dagen per week voor ons bedrijf in touw. Zijn vrije tijd besteedt hij graag aan zijn vrouw, zijn biljartpassie en wandelen met de hond. “En ik sta nog steeds om es uur op.” grijnst de jubilaris. “dat zit er al vijftig jaar ingebakken, hè!”

Cor is vast van plan om ‘de vijftig’ vol te maken in zijn vak. En daarna? “Dan zie ik verder,” grijnst hij. “Voorlopig beleef ik nog enorm veel plezier aan mijn werk. Vooral het contact met de klanten vind ik mooi. En ik heb het gezellig met mijn collega’s. Dat is ook heel belangrijk. Ik ben nog altijd blij dat ik Patrick tien jaar geleden sprak bij de pomp. ”Dat goede gevoel is wederzijds,” stelt Patrick Luijten vast. “Heerlijk dat Cor bij ons werkt.”