(0180) 66 41 41 info@luijtenverwarming.nl

Robot Vloerverwarming en Luijten doen graag zaken met elkaar. Verwonderlijk is dat niet, want beide bedrijven gaan voor optimale kwaliteit en hebben qua bedrijfscultuur veel raakvlakken.

“Klopt”, zegt Helen Kiljan, commercieel directeur van het in Papendrecht gevestigde Robot Vloerverwarming. “Zowel Luijten als wij zijn van het type ‘doe maar gewoon…’ en ‘afspraak is afspraak’. Alleen om die redenen al is er een klik tussen beide ondernemingen. Daarnaast versterken we elkaar via onze relatie, die in de loop der jaren is uitgegroeid tot een ‘partnership’. We weten wat we aan elkaar hebben, hè!”

Robot Vloerverwarming werd in 1988 opgericht en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een toonaangevende leverancier; een écht A-merk. Het bedrijf telt 25 medewerkers. Helen Kiljan trad 22 jaar geleden bij Robot Vloerverwarming in dienst. Ze begon als vertegenwoordigster, groeide vervolgens door naar de functie van salesmanager en is sinds begin dit jaar commercieel directeur. “Ik ben trots op ons bedrijf”, stelt ze glimlachend vast. “Ons team denkt daar net zo over. Hun betrokkenheid bij de onderneming is groot. Bij Luijten zie je dat ook. Dat is iets om te koesteren.”

Robot Vloerverwarming werkt business-to-business en levert haar systemen en producten aan de groothandel, die vervolgens de installateurs belevert. “Vijf jaar geleden hebben we een projectafdeling aan onze activiteiten toegevoegd”, vertelt Helen Kiljan. “Dat bleek een schot in de roos. Hoe het werkt? Bedrijven als Luijten doen bij ons een aanvraag voor een vloerverwarmingsproject en wij denken vervolgens mee, waarna we met een gedegen op maat gesneden advies komen.

Daarin wordt het totale proces tot in detail uitgewerkt, en dat scheelt de opdrachtgever enorm veel werk. Als de offerte is goedgekeurd maken we een zogeheten ‘legplan’. Ook dat is puur maatwerk. Onze klanten vinden het geweldig. En hun klanten ook, want die ervaren het perfecte eindresultaat!”

Vloerverwarming heeft de voorbije jaren sterk aan populariteit gewonnen. “Dat heeft met een aantal factoren te maken”, weet Helen Kiljan. “Het esthetisch aspect is daar één van. Dankzij dit systeem zijn radiatoren uit beeld verdwenen. Daarnaast is vloerverwarming gunstig voor mensen met gezondheidsklachten omdat er minder sprake is van stof. Ook qua warmteafgifte scoort vloerverwarming beter dan de traditionele verwarming. Daarnaast is vloerverwarming prima te combineren met een warmtepomp en biedt Robot tegenwoordig via losse thermostaten de mogelijkheid om de temperatuur voor elk vertrek apart te regelen. Kortom: de voordelen zijn legio. Het is mooi dat steeds meer mensen dat ontdekken!”