(0180) 66 41 41 info@luijtenverwarming.nl

Bouwbedrijf en projectontwikkelaar Roosdom Tijhuis en Luijten trekken alweer heel wat jaren met elkaar op. Een interview met Cees van der Kooij, projectleider van Roosdom Tijhuis Capelle.

We treffen Cees van der Kooij op de tweede verdieping van het op bedrijventerrein Rivium gelegen pand van Roosdom Tijhuis. Van der Kooij heeft er inmiddels alweer zo’n veertig jaar ‘in de bouw’ opzitten. “Ik heb een mooie, afwisselende baan”, vertelt hij. “Geen dag en geen project zijn hetzelfde, er is altijd dynamiek.”

De band tussen Roosdom Tijhuis Capelle en Luijten is hecht, goed en omvat meerdere decennia. “In vroeger dagen deed ons bedrijf al zaken met Cees Luijten, de vadert van huidig directeur Patrick Luijten,” weet Van der Kooij uit overlevering. “Het waren andere tijden. Je vroeg een offerte aan, ging om de tafel zitten en aan de slag. Tegenwoordig vindt het hele voortraject plaats in ons hoofdkantoor in Rijssen. Daar wijst men projecten toe, waarna de trein gaat rijden. Wanneer wij een ‘go’ hebben voor een bouwproject dan werken we het plan uit en sturen we de planningen en de tekeningen naar de installateurs. Alles is strak gestuurd.”

Voor alle projecten die vanuit Roosdom Tijhuis in het westen en zuidwesten van Nederland worden ontwikkeld en gebouwd geldt Luijten sinds 2016 als de vaste installateur. “Dat is zo gegroeid, hè”, glimlacht Cees van der Kooij. “Het heeft met een aantal factoren te maken. In de eerste plaats leveren de mensen van Luijten het vakwerk waar we om vragen. Daarnaast zijn de onderlinge lijnen heel kort, waardoor je snel kunt schakelen. En wat ook prettig is: we kennen elkaar goed en koesteren een groot wederzijds vertrouwen.”

Momenteel werken Roosdom Tijhuis en Luijten samen aan woningbouwprojecten in Den Haag, Nieuw-Beijerland, Oosterhout, Rotterdam, Waddinxveen en Rijswijk. Cees van der Kooij bezoekt de bouwplaatsen regelmatig om zich op de hoogte te stellen van de voortgang en eventuele knelpunten te bespreken en op te lossen. “Als projectleider moet je overal verstand van hebben”, grijnst hij. “van grondwerk, funderingen, installaties, metselwerk en elektriciteit bijvoorbeeld. En zo kan ik nog wel even verder gaan. Op het gebied van installatiewerk hebben we de voorbije jaren een forse verschuiving zien plaatsvinden. Vorig jaar hadden we het laatste nieuwbouwproject waar we nog cv-ketels plaatsten. Nu is alles gasloos. Een groot verschil. Luijten heeft die transitie op een knappe manier ingevuld en blijft daardoor een voortreffelijke partner op het gebied van installatiewerk. Dat we het daarnaast ook in persoonlijk opzicht goed met elkaar kunnen vinden, is een prettig bijkomend aspect. Het is werkt letterlijk en figuurlijk goed samen!”