(0180) 66 41 41 info@luijtenverwarming.nl

‘Ik zie de mensen van Luijten bijna als mijn collega’s’

Voor ontwikkelaar en bouwbedrijf Roosdom Tijhuis-West geldt Luijten als dé vaste nieuwbouwinstallateur. “We hechten aan kwaliteit, vakmanschap, korte lijnen en het nakomen van afspraken,” zegt Ardjan Vuik, projectleider bij Roosdom Tijhuis-West. “Op alle disciplines voldoet Luijten volledig aan onze standaard.”

Ardjan Vuik (30) werkt inmiddels zeven jaar bij Roosdom Tijhuis. Hij begon er als werkvoorbereider en is sinds een jaar of drie projectleider. “Een mooie baan vol variatie,” zegt hij over zijn huidige functie. “Bij nieuwbouwprojecten die onder mijn verantwoording vallen, ben ik van a tot z bij het proces betrokken. Ik begeleid het project vanaf de begeleiding bij verkoop tot en met de oplevering en ben regelmatig op de bouwlocaties te vinden. Ik geef leiding aan een team bestaande uit tekenaars, werkvoorbereiders en uitvoerders en ik onderhoud de contacten met klanten en onderaannemers. Luijten ís zo’n onderaannemer, en dan met name op het vlak van installatietechniek. Ik zie het bedrijf als een bewezen betrouwbare partner met wie we korte lijnen onderhouden. Dat werkt buitengewoon prettig. Minstens net zo fijn is dat het bedrijf échte vakmensen levert, mensen met verstand van zaken én veel ervaring in het loodgieterswerk. Solide dus. We kunnen letterlijk en figuurlijk bouwen op Luijten.”

Eén van de nieuwe woningbouwprojecten waarvoor Luijten wordt ingeschakeld, vinden we in Dordrecht, waar Roosdom Tijhuis in Amstelwijck in meerdere fasen een nieuwbouwwijk gaat realiseren. “We beginnen binnenkort met Fase 1, bestaande uit 42 rijwoningen, 2-kappers en seniorenwoningen,” vertelt Ardjan Vuik. “Binnenkort gaat daar de eerste spade de grond in en gaan we starten met het leggen van de funderingen. Zodra de balken geplaatst zijn, start Luijten met het leidingwerk. Medio maart willen we Fase 2 in gang zetten. Hierbij gaat het om 18 huurwoningen. Daarna volgen enkele nieuwe fasen en laten wij én een collega bouwbedrijf, een compleet nieuwe wijk ontstaan.”

Hoewel de bouwsector behoorlijk onder druk staat vanwege onder meer hoge prijzen van materialen, een personeelstekort en een relatief hoge hypotheekrente, heeft Roosdom Tijhuis zeker niet te klagen over de orderportefeuille. “We staan er als bedrijf in zijn totaliteit goed voor,” zegt Ardjan Vuik. “Kwaliteit en innovatief vermogen zijn daarin sleutelwoorden. We vinden het heel belangrijk om woningen te bouwen die te betalen zijn, want op dat vlak is er voor meer potentiële kopers en huurders echt een probleem ontstaan. Het kan goedkoper, vinden wij. Bijvoorbeeld door vereenvoudiging van de architectuur, maar zeker ook door meer elementen in prefab te produceren. Momenteel bouwen we in Oosterhout woningen waarbij prefab wordt toegepast met betrekking tot de funderingsbalken, gevelklaar-wanden (bestaande uit steenstrips in plaats van metselwerk- , vloeren, kappen en traptorens waar het leidingwerk al vóór plaatsing zit ingebouwd. Door steeds meer prefab te produceren kunnen we op kosten besparen. In onder andere Oosterhout brengen we dat in praktijk. Samen met Luijten, want ook daar in Noord-Brabant is dat bedrijf onze installateur. Bij dit project hebben we vooral te maken met Luijten-projectleider Cees van Kesteren en Martin Kaman, directeur van Luijten Installatietechniek. Zelf werk ik inmiddels alweer een aantal jaren met deze twee samen. Het klikt uitstekend tussen ons. Sterker nog: ik zie ze bijna als collega’s, ha ha! En dat geldt ook voor de monteurs op de bouwplaatsen. Vertrouwde gezichten, prima vakmensen. Ik vind sowieso dat Luijten zijn zaken goed voor elkaar heeft. Het bedrijf heeft in relatief korte tijd de transitie gemaakt van gas naar nieuwe warmtebronnen en beschikt over alle knowhow op dat gebied. Ik vind dat knap, vooral ook omdat een en ander vloeiend en haast geruisloos heeft plaatsgevonden. Luijten is net als wij klaar voor de toekomst. Dat geeft een goed en gerust gevoel.”