(0180) 66 41 41 info@luijtenverwarming.nl

Bij Luijten hechten we aan een verantwoorde afvoer van afvalmaterialen. Reden genoeg om samen te werken met WD Trading uit Krimpen aan den IJssel; hét bedrijf voor metaalrecycling, datavernietiging en ict-recycling.

Mark de Koning is bedrijfsleider bij het op bedrijventerrein Stormpolder gevestigde familiebedrijf. “Vijftien jaar geleden ben ik hier als vakantiehulp begonnen,” vertelt hij. “Ik startte met opruim- en veegwerkzaamheden en ontwikkelde me van lieverlee steeds wat verder. Inmiddels stuur ik alweer een tijdje het team hier in de loods aan, houd ik me bezig met de grote inkoop en verkoop, klantencontact en milieutechnische zaken.”

Vanuit zijn functie heeft Mark de Koning (30) regelmatig contact met Patrick Luijten en zijn medewerkers. “Sinds een jaar of vijf, zes alweer”, zegt hij. “Wij halen bij Luijten twee keer per maand zink, lood, aluminium, ijzer, oude cv-ketels en boilers op. De mensen daar sorteren het terplekke en dat doen ze keurig. Het is een kwestie van de bakken laden op onze vrachtwagen en naar Krimpen brengen om daar te lossen. Dat werkt prima en is om meerdere redenen duurzaam: de ingeleverde materialen zijn goed recyclebaar en de rit naar Luijten combineren we met bezoeken aan vijf a zes andere klanten van WD Trading. Dat scheelt brandstof en uitstoot. Goed voor het milieu dus.”

De eisen voor afvalinzameling zijn de voorbije jaren stevig aangescherpt, weet Mark de Koning. “In vroeger dagen zag je regelmatig scharrelaars met een vrachtwagentje door de wijken rijden om oude metalen en zo in te laden. Met de aanscherping van de wet- en regelgeving is dat beeld een zeldzaamheid geworden. De overheden en de omgevingsdiensten eisen geregistreerd overzicht in afvalstromen én de juiste verwerking en afhandeling daarvan. Wij zorgen daarvoor en hebben ook de certificeringen om dat ordentelijk te doen. Voor duurzaam denkende en duurzaam opererende bedrijven als Luijten is dat één van de reden om ons als partner in te schakelen. De contacten zijn goed en prettig. We weten dat we op elkaar kunnen vertrouwen en dat gebeurt wat is afgesproken. We zijn dan ook erg blij met Luijten als klant.”