(0180) 66 41 41 info@luijtenverwarming.nl

De IPSE De Bruggen-locatie in Nootdorp beschikt sinds kort over een gloednieuwe, duurzame dagbestedingslocatie voor mensen met een verstandelijke beperking. Roosdom Tijhuis bouwde het fraaie pand, Luijten verrichtte er al het installatiewerk.

Cliënt Piet is één van de eersten die ons bij binnenkomst op de dagbestedingslocatie welkom heet. Een enthousiaste handdruk en een hug valt ons ten deel. Een hartverwarmender entree kun je je niet wensen! Daarna laat hij zijn werkplek zien waar hij lichte productieactiviteiten verricht. In een fijne en veilige omgeving, goed begeleid én in zijn eigen tempo.

Floor Woensdregt is bij IPSE de Bruggen werkzaam als persoonlijk begeleider (‘PB-er) op de dagbestedingslocatie. “We zijn er met deze nieuwe behuizing enorm op vooruit gegaan,” stelt ze vast. “De vorige plek was een tot dagbestedingsruimte omgebouwd oud kantoorgebouw hier op het complex. Het bestond uit drie lokaaltjes en een mini-keuken. En moet je kijken hoe mooi we nú zitten. Hier is alle ruimte voor de cliënten en ons. Prachtig ruime lokalen, goed en mooi sanitair, een geweldige kantine, volop bergruimte en een fraai buitenterrein met grote schuur. Wat ons ook enorm aanspreekt zijn de binnentemperaturen in het nieuwe gebouw. Hoe warm het buiten ook is, hier is het gewoon heerlijk koel. Alles bij elkaar zie ik het nieuwe dagbestedingscentrum als een groot cadeau! We zijn er zó enorm op vooruit gegaan.”

Patrick van der Vlist hoort het enthousiaste verhaal van Floor Woensdregt met genoegen aan. Als projectleider van Luijten was hij vanaf de eerste tekeningen tot en met op de oplevering bij het project in Nootdorp betrokken. “Er was in meerdere opzichten sprake van een bijzondere opdracht,” zegt hij. “Het complex moest duurzaam worden gebouwd en gasloos worden geïnstalleerd volgens de normen van het handboek voor een gezonde leefomgeving, ook wel van ‘Frisse Scholen Klasse B’ genoemd. Daar kwam nog eens bij dat het project in een relatief kort tijdsbestek moest worden gerealiseerd en met de warmwaterinstallaties rekening diende te worden gehouden met de specifieke doelgroep: mensen met een verstandelijke beperking. Met andere woorden: de thermostaten moesten zo ingesteld zijn dat het risico op te heet water op bepaalde plekken in het gebouw tot nu was gereduceerd. In april zijn we hier begonnen. Begin september moest het gebouw gebruiksklaar zijn. We zijn er in geslaagd om de klus te klaren. En met een mooi resultaat!”

Begeleidster Inge Koene kan het beamen. In de 27 jaar waarin ze inmiddels werkzaam is bij IPSE De Bruggen vormt de nieuwe dagbestedingsaccommodatie op locatie Vinkenpad het onbetwiste hoogtepunt. “Ik ben vanaf het begin betrokken geweest bij dit project,” vertelt ze. “Voor wat betreft indeling en uitrusting is er heel goed geluisterd naar de wensen en behoeften van de dagbestedingscliënten. Zíj moeten het naar de zin hebben, hè. Zichzelf kunnen zijn en zich kunnen ontwikkelen in een vrolijke, inspirerende en veilige omgeving. Als ik om me heen kijk zie ik dat de bouwers en wij er in geslaagd zijn om ze die goede omgeving te bieden met dit nieuwe gebouw. De cliënten genieten van de ruimte en vrijheid. De samenwerking met de mensen van Roosdom Tijhuis en Luijten was en is voortreffelijk. Ze verdienen een pluim voor hun vakmanschap en hun communicatie naar ons toe. Wij kijken er met plezier op terug.”