(0180) 66 41 41 info@luijtenverwarming.nl

Aan de groene rand van Lekkerkerk laat André Stalenburg een vrijstaande woning bouwen. Een prachtig gelegen pand, uitgevoerd in wit en zwart én voorzien van de allernieuwste warmtepomptechniek, ontworpen en uitgevoerd door Luijten.

Bij het project is gekozen voor een warmtepompsysteem dat vanuit een bron werkt. Om deze te bereiken wordt tot een diepte van 95 meter geboord, een proces dat ruim twee uur in beslag neemt en zonder haperingen verloopt.
“De energie om het huis van de heer Stalenburg te verwarmen, is uit die bron afkomstig”, weet Frans Goudriaan, die namens Luijten voor alle tekeningen en berekeningen zorgde en samen met Luijten-directeur Martin Kaman even langs kwam om de boring met eigen ogen te aanschouwen. “De voordelen van toepassing van een warmtepomp vanuit een bron zijn groot,” weet Goudriaan. “Zo is deze techniek zeer energiezuinig én milieuvriendelijk. Je haalt je warmte en desgewenst je koelte uit de natuur, zonder deze te belasten. Daarnaast is het systeem zeer bedrijfszeker en comfortabel en heel mooi te gebruiken in combinatie met vloerverwarming.”

“Voor mij was de keuze niet zo moeilijk”, glimlacht André Stalenburg. “Al deze pluspunten spraken me aan. Ik verwacht er veel comfort van. In de koudere dagen hopen we te genieten van de warmte, in warme periode van de koelte die het systeem desgewenst afgeeft. Kortom: een ideaal plaatje.”