(0180) 66 41 41 info@luijtenverwarming.nl

Nog even geduld en het nieuwe buitenzwemseizoen barst weer los. “Op 29 april om precies te zijn,” vertelt Mark Nederlof, bedrijfsleider van Zwembad Schuagt in Krimpen aan de Lek. “We zijn bezig met de laatste voorbereidingen en zijn straks klaar om het weer vele duizenden bezoekers in alle leeftijdscategorieën te ontvangen. Mark Nederlof trad in 2019 in functie als zwembadmanager. “Nog geen dag spijt van gehad.” Grijnst de inwoner van Krimpen aan de Lek breeduit. “Wat is er mooier dan op een plek te werken waar mensen met zoveel plezier naar toe komen en genieten?!”

Zijn taak is veelomvattend en in het seizoen behoorlijk intensief. “Als bedrijfsleider ben je verantwoordelijk voor een flink aantal zaken. Je draagt de algehele leiding over het zwembad, moet er voor zorgen dat de waterkwaliteit op het gewenste niveau is en blijft, draagt zorg voor de veiligheid van de gasten, houdt je bezig met de medewerkers, de planning, het horecagedeelte, de wet- en regelgeving en de organisatie van evenementen in en rond het zwembad waaronder de Zwem4daagse, het NK Bommetje en nog veel meer. Gedurende het buitenzwemseizoen van eind april tot begin oktober werk ik wekelijks tussen de 60 en 70 uur. Dat is pittig, maar daar staat tegenover dat ik het in de wintermaanden rustiger aan kan doen en dat ik enorm geniet van mijn baan. Zwembad Schuagt is weer gaan leven, het enthousiasme is terug. Ik ben ook erg blij met het medewerkersteam: vrijwel allemaal jonge mensen met veel enthousiasme en de bereidheid om er te staan voor de bezoekers.”

Zwembad Schuagt ligt er keurig bij, zo mag geconstateerd worden in de aanloop naar weer een nieuw seizoen. “Daar werken we hard aan,” weet Mark Nederlof. “We proberen waar mogelijk ook voortdurend vernieuwingen en verbeteringen door te voeren. Zo hebben we nu de beschikking over een warmtewisselaar met zonnecollectoren en een boiler. Daardoor is het mogelijk om het bad gasloos te verwarmen. Dat gaat mooie besparingen in de energiekosten opleveren. Helemaal gasloos gaat niet lukken, maar dit is een mooie stap voorwaarts.”

Zwembad Schuagt schakelt graag lokale en regionale ondernemers in om specifieke klussen aan het zwembad en de opstallen te verrichten. “Luijten is daar één van,” zegt Mark Nederlof. “We zijn zeer te spreken over het vakmanschap en de service van dit bedrijf. Ook prettig: ze komen altijd hun afspraken na. De voorbije weken is Luijten hier bezig geweest om de cv-ketels up to date te houden en nieuwe douchekoppen te monteren. Tot onze volle tevredenheid. Fijn om zo op een partner te kunnen vertrouwen.”